Isnin, 23 November 2009

KELAS KEK & BUTTERMAS

hari ahad lepas kOi join kelas uat kek, kOi belajor 3 jenis kek..cupcakes,brownies & butter cake...kOi daftar kelas ne pon dh last minutes. hari ahad tuh kOi dh rasa mcm xmo join dah kelas tuh sb kOi rasa mcm nk demam tapi kOi g jgk sb dh bayar...sbnrnya sabtu mlm tuh koi tito kul 5 pg melapis kek (ada org ode) lgpon mmg koi start melapis lewat dlm kul 12 baru terhegeh2 nk mengodek bahan2 kek...awal tuh Mr DB ajak g round2 dlu tu yg lewat nk melapis..ikutkan hati mmg malas nk melapis tapi dah ada org mengharap tu yg xsampai hati lgpon dh byk kali die tanya bile nk uat...nie gambo kek yg kOi belajo..jom tgk



BUTTER CAKE YG SEDAPKAPIS YG SEMPOI CARA DEKO DIE..XTERPIKIR PON KOI NK UAT CM TUH KEKEKEKE (HANYA ORG YG GI KELAS JER TAW CM NER GAYA CHEF SHIRLEY MENDEKO KAPIES TUH)


tapi kOi lupa amik piccas brownies pon..kekekeke..sbnrnya masa klas pon kOi xtumpu sgt kat chef yg mengajar (terukkan)sb asik menyembang dgn kawan2 baru...

BUTTERMAS


ehhhhh..korang jgn salah sangka plak ini kOi xbelajo cara nk uat die..kalau kOi belajo nnt kOi akan supply kat korang sume "belilah butter keluaran arohamizwa dijamin sedap dan halal" kekekeke..actually masa kOi g kelas ritu, chef shirley ada promote this butter kat kitaorg, die ckp butter nie sesuai tuk butter kek, sponge kek & kek lapis sarawak..tapi kOi xtaw la nk ckap,mungkin sb die dh jadi duta butter nie atau mmg butter nie ok..tapi kek butter die yg die ajar guna butter nie mmg sedap lor..ada sesape yg gunakan butter ne, tlg kasi promote sket die nyer kelebihan..tank u,,,tank u...
apa..xdgr la..owhhhh gambo kek lapis ek...kuikuikui..kOi lupa nk amik da, pas habis kelas kek tuh kOi terus balik umah amik kek then g anto jer..itu la kek lapis pertama kOi setelah 2 taun berhenti menjual kek lapis neh..dlu ada jgk menjual kek lapis nie,ada kawan tlg bawakan ke opis die..dikatakan tiap2 minggu ada org oder lepas kOi dh keje mlas la plak nk melapis tapi skrg kOi dh bersemangat blik tuk nk membaking dgn ransangan dari my superhero "Mr DB"..thank abg..i love u so much..

Tiada ulasan:

Catat Komen