patut la my sifoo asik ckp cm ne " balik umah try uat taw jgn lupa nnt sy n k tgk"...tapi bg yg degil (degil ke..bukan la cuma xda stok brg, peralatan + virus m = alasan) amik la padah nyer degil ckp sifoo..sb nyer ciskek yg kOi uat xmenjadi la, rasa nyer dh ok cuma xmo naik tinggi cm sifoo uat tapi kOi rasa sb whip cream kot (alasan lg) kOi simpan dlm freeze then kuarkn bg nyah sejuk die jd cm berketul la plak...pada yg pakar apa masalah nyer ek..????tapi xpe kOi nk buat lg sampi ok..pape pon rasa ciskek tuh tetap ok...
kapkek plak koi uat 3 version..kapkek vanilla, stroberi & choc...ntah cmner la agak nyer kapkek vanilla koi xmenjadi..yg 2 lg ok...kapkek vanilla koi tuh xmasak sgt pehtu koi bakar semula ok la tapi dh sejuk die tenggelam...cm ner ne, apa salah kOi uwaaaaaaaaaa....kOi cucuk kapkek tgk dlm stay xberapa masak so kOi bakar sekali lg..bw g opis hbis jgk deme ckp sedap, koi rasa pon ok cuma agak keras dh bakar 3 kali agaknyer..hehehe..nie mungkin sb suhu yg koi letak xbetul kot...mula2 kOi guna suhu 180c then guna 200c..patutla calu ada ayat nie...."sila ikut oven masing tuk proses pembakaran" heheheh..jom layan piccas ciskek dan kapkek yg kOi uat tapi kapkek yg choc jer la tanpa deco k...kOi uat deko tapi xamik piccas sb nyer MALAS...kekekeke
choc kapkek
pandangan dari atas "toffee caramel ciskek" tapi xda karamel pon kat dlm die g mana ek...???
pandangan dari tepi nmpk kan xnaik sgt kan
pandangan dari atas "toffee caramel ciskek" tapi xda karamel pon kat dlm die g mana ek...???
pandangan dari tepi nmpk kan xnaik sgt kan
nie sume just xperimen lg..kOi akan usaha utk uat yg lebey baik dari yg kOi uat hari nie..kOi harap ada kawan2,sifoo dan sape2 yg membaca blog kOi ne dpt memberi kata ransangan dan nasihat tuk kOi lebey berjaya..amin...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan