MENU YANG DIHIDANGKAN
deretan minuman dan pencuci mulut
AKSI-AKSI STAFF
pasangan suami isteri tuh kitaorg nyer CEO - Dato' Mansor
apa yang penting masa jamuan ne kOi dengan jayanya menvariasi kan juadah dengan 2 biji kek...hehehehe..kOi buat cmc dan strawbery sponge kek layer dgn bluebery ( cam pelik kan strawbery sponge kek layer dgn blueberyy-bukan per sebab kOi xperasan dah abis strawbey filing lak)kek ne kOi buat jumaat malam deco pagi sabtu tuh..kelam kelibut kOi dah la xpernah dok deco kek tetiba nk tunjuk terror plak..mula2 kOi plan nak guna fresh cream tapi ada masalah la plak kOi terlebih mixer kot sb kOi tgk dh cm nak cair jer pehtu cepat2 buat buttercream tuk nk cover blik..nasib baik la ganache tuk cmc tuh kOi dah prepare malam tuh tinggal cm curah jer pagi sabtu..nie la kek yg kOi dah buat....
plan asal kOi nk buat rose ganache tapi ganache kOi xmo keras lembik jer terpaksa la kOi tukar design nasib bek la ada buttercream penyelamat kOi...
STRAWBERRY SPONGE KEK LAYER WITH BLUEBERRY FILLING
nmpk x bukit kat tengah kek tuh..kOi dh tersalah letak ganache daaaa..kOi tertuang ganache tuk bunga tu yg nmpk agak keras sket...kOi mmg xpernah deco kek cegini tapi nk try jgk so jdi la cm ne..coklat urai (apa kebenda ek nama benda warnawarni tuh-kOi taw CU tuh jer) tuh pon Mr DB yg tolong letakkan, lau harapkan kOi hheheheehe je la....nasib la kOi taw buat BC lau x mmg xjadi la kek ne disebabkan fresh cream kOi tuh..(cikgu esah..cikgu esah..nnt ajar kOi guna fresh cream boley...) tapi fresh cream tuh kOi xbuang taw kOi buat xperimen lain..lau nk taw tunggu la next n3 okies..hehehehehe
pelbagai variasi makanan dihidangkan
AKSI-AKSI STAFF
apa yang penting masa jamuan ne kOi dengan jayanya menvariasi kan juadah dengan 2 biji kek...hehehehe..kOi buat cmc dan strawbery sponge kek layer dgn bluebery ( cam pelik kan strawbery sponge kek layer dgn blueberyy-bukan per sebab kOi xperasan dah abis strawbey filing lak)kek ne kOi buat jumaat malam deco pagi sabtu tuh..kelam kelibut kOi dah la xpernah dok deco kek tetiba nk tunjuk terror plak..mula2 kOi plan nak guna fresh cream tapi ada masalah la plak kOi terlebih mixer kot sb kOi tgk dh cm nak cair jer pehtu cepat2 buat buttercream tuk nk cover blik..nasib baik la ganache tuk cmc tuh kOi dah prepare malam tuh tinggal cm curah jer pagi sabtu..nie la kek yg kOi dah buat....
plan asal kOi nk buat rose ganache tapi ganache kOi xmo keras lembik jer terpaksa la kOi tukar design nasib bek la ada buttercream penyelamat kOi...
STRAWBERRY SPONGE KEK LAYER WITH BLUEBERRY FILLING
nmpk x bukit kat tengah kek tuh..kOi dh tersalah letak ganache daaaa..kOi tertuang ganache tuk bunga tu yg nmpk agak keras sket...kOi mmg xpernah deco kek cegini tapi nk try jgk so jdi la cm ne..coklat urai (apa kebenda ek nama benda warnawarni tuh-kOi taw CU tuh jer) tuh pon Mr DB yg tolong letakkan, lau harapkan kOi hheheheehe je la....nasib la kOi taw buat BC lau x mmg xjadi la kek ne disebabkan fresh cream kOi tuh..(cikgu esah..cikgu esah..nnt ajar kOi guna fresh cream boley...) tapi fresh cream tuh kOi xbuang taw kOi buat xperimen lain..lau nk taw tunggu la next n3 okies..hehehehehe
Tiada ulasan:
Catat Ulasan