still menu sabtu minggu lepas lg nie buat masa berbuka, mula2 nmpk ishh sedap ke x nie sebab nmpk warna pucat jer lgpon masak versi campak2 je sebab nk cepat kes tertido lebih kelam kelibut kOi bangun solat terus masak nasib la sempat jgk...amaran keras yer xsesuai tuk budak2 sebab mmg pedas lau nk try kena kurang kan kuantiti cili yg ada..kena dgn nasi panas aje pon dah sedap weh sebab kOi makan dgn nasi putih panas aje bertambah2 hubby kOi sebab kepedasan tuh...
IKAN SAMBAL BERSERAI
Bahan :
2 ekor ikan - xkisah ikan apa kOi guna ikan plata (goreng dahulu)
2 biji cili merah*
2 biji cili padi merah*
2 biji cili padi hijau*
1 ulas bawang putih*
2 ulas bawang merah*
1 btg serai*
1 biji bawang besar - potong bulat
Cara :
1. Blend semua bahan bertanda *
2. Panaskan minyak dan masukkan bahan blend tunggu sampai pecah minyak
3. Perasakan dgn garam,gula + perasa (optional)
4. Masukkan ikan yg telah digoreng dan bawang, gaul sebati
5. Siap untuk dihidang
Spaghetti bolognese
-
sesekali tukar selera lah kita...
spaghetti bolognese dengan bahan apa yang ada kat dapo jer lah... kita yang
buat dia, so ikut lah citarasa sendiri kan...
Sehari yang lalu
Tiada ulasan:
Catat Ulasan