AsSalam semua...
Salam tengahari Jumaat yg terang...tapi tidak seterang diriku ini hahaha...puhhhhhhh dah 15 tahun xupdate blog ni pada sape yg sudi bertandang semasa blog ini tidak di update terima kasih diucapkan, bukan xnk update tapi terlalu bz ditambah vitamin M yg merenyut-renyut tuh....kOi akan update dgn menu2 masakan yg dah lama dimasak yer yg terbaru pon ada tapi kOi akan campur jer bergantung pada keadaan dan masa yg kOi ada....
musim bebola roti goreng dah lama berlalu sebelum ramadan lg kan...kOi amik resepi dari umah k.ayu spore yg asal dari lizahanum thanx to both of u dear....dah ramai yg cuba kan sedappppp....
BEBOLA ROTI GRG
14 keping roti ( plain white bread)-POTONG menjadi kepingan kecil
2 biji telur (saiz besar)
3 batang cili merah (potong kecil2)
1 biji bawang besar (dadu halus2)
sedikit daun sup/bawang (hiris)
2 sudu teh serbuk lada putih
garam secukup rasa
perasa ikan bilis -(Ayu used kiub ikan bilis dilenyek2 sikit)
minyak utk menumis
Method:-
Masukkan roti ke dalam mangkuk yg besar.
Kemudian masukkan telur, cili merah, bawang,perasa ikan bilis dan daun sup/bawang. Gaul rata-rata. Akhir sekali, masukkan garam dan lada putih serbuk .
Gaul rata2 dan kepal2kan menjadi bebola. Buat bebola roti hingga habis. Gorenglah seperti anda menggoreng jemput-jemput biasa. Hidangkan bersama sos cili yg anda gemari
Spaghetti bolognese
-
sesekali tukar selera lah kita...
spaghetti bolognese dengan bahan apa yang ada kat dapo jer lah... kita yang
buat dia, so ikut lah citarasa sendiri kan...
2 hari yang lalu
Tiada ulasan:
Catat Ulasan