Isnin, 14 Disember 2009

JAMUAN HUJUNG TAHUN

Sabtu minggu lepas HQ syarikat ada buat jamuan, kOi dijemput sama untuk menghadiri jamuan tersebut..xsemua staff dijemput sb ini bukan jamuan official syarikat cuma department jer..so xla ramai sgt staff yg hadir tapi happening giler sb sume satu kepala..dlu kOi staff kat hq tapi biler cawangan dibuka kOi kena hantar ke tempat baru..sedey oooo masa mula2 kena tukar opis yela kita dah lama dgn opis tuh tetiba kena draf plak tapi nk buat camno dh nama cari rezeki kena ikut jer la..mula2 kat pejabat baru suffer giler yela opis barukan kemudahan ada yg xlengkap lgik dah tu kOi sorg jer pompuan kat opis baru...lau rasa boring jer terus start keta g hq lepak2..skrg dh ramai staff baru tapi macam2 ragam yang ada...pening palo den..jom tgk piccas yg sempat kOi snap ari tuh...

MENU YANG DIHIDANGKAN

deretan minuman dan pencuci mulut
pelbagai variasi makanan dihidangkan

AKSI-AKSI STAFF
pasangan suami isteri tuh kitaorg nyer CEO - Dato' Mansor
& Datin Roslina ragam staff bergambar

apa yang penting masa jamuan ne kOi dengan jayanya menvariasi kan juadah dengan 2 biji kek...hehehehe..kOi buat cmc dan strawbery sponge kek layer dgn bluebery ( cam pelik kan strawbery sponge kek layer dgn blueberyy-bukan per sebab kOi xperasan dah abis strawbey filing lak)kek ne kOi buat jumaat malam deco pagi sabtu tuh..kelam kelibut kOi dah la xpernah dok deco kek tetiba nk tunjuk terror plak..mula2 kOi plan nak guna fresh cream tapi ada masalah la plak kOi terlebih mixer kot sb kOi tgk dh cm nak cair jer pehtu cepat2 buat buttercream tuk nk cover blik..nasib baik la ganache tuk cmc tuh kOi dah prepare malam tuh tinggal cm curah jer pagi sabtu..nie la kek yg kOi dah buat....

CMC

plan asal kOi nk buat rose ganache tapi ganache kOi xmo keras lembik jer terpaksa la kOi tukar design nasib bek la ada buttercream penyelamat kOi...

STRAWBERRY SPONGE KEK LAYER WITH BLUEBERRY FILLING
nmpk x bukit kat tengah kek tuh..kOi dh tersalah letak ganache daaaa..kOi tertuang ganache tuk bunga tu yg nmpk agak keras sket...kOi mmg xpernah deco kek cegini tapi nk try jgk so jdi la cm ne..coklat urai (apa kebenda ek nama benda warnawarni tuh-kOi taw CU tuh jer) tuh pon Mr DB yg tolong letakkan, lau harapkan kOi hheheheehe je la....nasib la kOi taw buat BC lau x mmg xjadi la kek ne disebabkan fresh cream kOi tuh..(cikgu esah..cikgu esah..nnt ajar kOi guna fresh cream boley...) tapi fresh cream tuh kOi xbuang taw kOi buat xperimen lain..lau nk taw tunggu la next n3 okies..hehehehehe

Tiada ulasan:

Catat Komen