Jumaat, 5 Februari 2010
Salam Jumaat sume..semoga penghulu segala hari ini akan membawa banyak manafaat kepada kalian seme..rinie kOi nk enterprem kan apa yg kOi masak sepanjang minggu lepas & minggu nie...jom layan
masak xtaw nama main campak2 aje
apam gula hangus@kek gula hangus@kek sarang lebah/semut..ikut suka la nk panggil apa..
close up sket
kuih keria belum goreng baru pas uli
nie plak gambar hasil tangkapan My Hero dgn kawan2 die kat area Kpg Kayan baru2 nie...diorang g menjala & memukat...
besar ikan haruan tuh lau buat bantut sedap nie..
ada cerita sedih ttg ikan di ats tuh huhuu..lepas siang kOi lupa nk masuk dlm freeze dh malam baru teringat (My Hero pon blk dh ptg) so kualiti ikan rasa nye mungkin xelok so kOi ingat nk buat pekasam la..sbnrnya xpernah buat pekasam pon jadi kOi pon search resepi pekasam dh jumpa try la blik buat bila dh peram 2 hari nmk ok jer tapi bila buka bekas tuh Ya Allah ada ulat terus kOi buang ler..nape ek boleh jadik cm tuh kOi mmg dh basuhci2 then tutup bekas yg isi ikan tuh elok2 dan rapat takut lalat masuk...pada sape yg pernah buat pekasam tlg bgtaw jap... ok la jumpa next time papai...
* terima kasih pada sume kawan2 yg mengucapkan hapy anivesary tuh..sebenarnya 11/2 nie baru la annivesary koi...xpe..xpe..ucapan advance pon ok jgk hehehe...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Waaaa......Mizwa...sedap masakannya....tera hero Mizwa menjadi nelayan....... gambo masa udang dgn kacang buncis tu meyelerakan abah le....rasanya memang sedap ....hahahaha
BalasPadamGumbira nya abah sudi dtg blog sy..dh lama tunggu n3 abah..bukan sy yg jdik nelayan nye tapi somi sy..hehehe
BalasPadamSedapnyer tgk menu2 kat atas tu....
BalasPadamMeleleh dah ni...sure yummy...
Sayangnye ikn2 tu...mcmana blh lupo nk simpan????
Pasal pekasam tu lak x tau la pasal apa blh berulat...ada tertinggal apa2 bhn kot....