suka nyer hati kOi dapat apron nie..lau kat umah masak jejarang jer guna apron tapi xla secantik apron ni..makasih yer k.madiha sudi bg apron nie kat kOi tapi kOi xla pro masak ngat masih tgk2 resepi lg xda la ciptaan sendiri mcm akk..bila dah dpt apron nie ada la die punyer tugasan tapi xpe xsusah pon he3..
A. 3 jenis lauk pauk yang suka dimasak
i) masakan berkari/rempah
ii) masak lemak cili padi
iii) asam rebus tempoyak ikan patin
B. 3 jenis pencuci mulut yang paling best pernah buat
(kOi xpernah n3 lg benda nie semua IA ada masa kOi buat dan publish kat sini)
i) puding lapis biskut
ii) puding jagung
iii) puding roti
C.3 jenis biskut kegemaran time raya
i) bahulu (boley cicah dgn air oren sedappppp)
ii) tart nenas
iii) cornflakes madu
D.Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yg juga rajin memasak
i) sue qatar
ii) mariam
iii) k.nur
nie lak award sempena Hari IBu
dari CMG
Plain White Buns (Eggless)
-
[image: No photo description available.]
MasyaAllah... lama sungguh tak sign in blog ni. Mujur password auto save,
kalau tak, memang takde harapan nak s...
2 hari yang lalu
Cantiknya apron...kan best kalau ada orang bagi hadiah....Dan terima kasih pasal gantung award dan ucapan kak Za tu dan Kak Za doakan Mizwa cepat-cepat dapat anak, ye...Dah berapa lama kawin ni???
BalasPadamKuih kat bawah tu cantik betul..Memang asal resepinya dari Madiha dan Ida...memang menjadi pasal dia orang tak kedekut ilmu dan ikhlas nak share...jadi takda apa yang dia orang sembunyikan, buat je mesti jadi.....macam jugak resepi CMG
Yang pasal kek jadi cantik tu...nanti Kak Za masukkan resepinya. Itu resepi bodo je...Kak olah sendiri tapi method lain sikit....Taktaulah method baru tu yang menggebukan kek tu atau benda lain tapi dulu tak berapa cantik texturenya, bila guna method baru ni nampak cantik lak...Cuma masa akak sapukan shortening untuk kek ni tak berapa jadi tapi pada kek yang guna vanilla esen, jadi elok pulak tepi dia....Yang ni guna esen ros...ada effect ke??
Pasal komen tentang gliserin tu akak dah baca...Rupanya Mizwa tinggal kat entry sebelum tu...Patutlah akak tak perasan....Betullah kek lembab sangat pasal gliserin....
Chiffon memang rumit tapi setelah berbulan-bulan buat experiment dan rasanya dah lebih 100 biji akak buat sejak 6-7 bulan yang lepas maka akak rasa dah arif dah membuatnya...kena ikut pantang dia saja...pasti jadi...
makasihlah bagi award.Jap lagi kita ambil gantung sebab sekarang tengah berkobar kobar nak ngacau dodol jap.Teringin punya pasal kan..he..he..he..
BalasPadamk.za : noted
BalasPadamsue : it ok...jgn lupa anto sikit..
salam kunjung balas dari ros juga ya, salam perkenalan...
BalasPadamSalam Mizwa.....salam balas kunjungan...TQ kerana sydi lawat fp kak rus yg tak seberapa.....cantik blog Mizwa dan hidangan pun sedap-sedap belaka...minta izin kak rus link yeeee....
BalasPadamros & k.rus : tima kasih sudi jengah kembali..boley aje k.rus...
BalasPadamsalam kak,terima kasih sbb sudi bagi award tuh kat mariam,malu la pulak sbb bukannya rajin masak sgt pun..hehe..nanti next entry mariam update ye kak.
BalasPadammariam juga doakan semoga akak dikurniakan cahayamata penyeri rumahtangga secepat mungkin...InsyaAllah...
Kuih lapis pes kacang tuh sedap sungguh mariam nampak,cantik pun cantik...teringin la pulak nak buat..hehehe..
mariam : makasih sudi amik...try la buat sedap tuh mariam
BalasPadam