AsSalam semua..sedap giler kena benda alah nie mau2 lepas keluar dari peti..nyaman sekaliiiiii...org lain dah lama buat kOi dok tunggu strawberi berbuah kat umah nie tu baru jadi..sblum jadi benda alah nie kOi mmg dh beli strawberi kat giant konon2 nk bt panna cotta la last2 jdi panna cota kat perut hubby lak die dok mkn cicah dgn coklat hu3...biarlah rezeki die kan ALLAH dah tetapkan..selang bape hari lak my boss bg strawbery fresh dari cameron maka dgn laju nyer kOi terus buat la panna cotta nie sbelum jadik benda lain lg hua3...mmg ada rezeki kOi la nk mkn benda alah nie kan bukan xley buat buah2 lain tapi teringin yg strawberi jgk...kOi amik resepi jauh nun dijepun sana...jom layan resepi
STRAWBERY PANNA COTTA
Bahan-bahan
•7g gelatin + 3 sudu besar air panas
•2 ½ cawan susu segar
•1/4 cawan gula
•1 sk esen vanila
•Buah2an pilihan - kOi buat stoberi dgn kiwi
Cara-cara
•Campurkan gelatin dan air panas. Satukan hingga sebati tanpa ketul2. Kemudian ketepikan.
•Masukkan susu dan juga gula ke dalam periuk. Buka api kecil dan masak hingga mendidih.
•Alihkan dari api. Tuang campuran gelatin dan kacau sebati.
•Tuang ke dalam gelas atau mangkuk puding. Sejukkan lam peti sejuk. Pastikan sedikit lembut baru tuang puree.
•Kisar buah2an pilihan menjadi puree dengan ditambah dengan sedikit gula. (hana tk ltk pong gula). kOi letak sikit tapi manis ngat la so xyah letak lg ok
•Sajikan dengan menuang puree tersebut di atas puding dan sedikit potongan buah2an tadi.
•Siap dihidang.
nie la pic panna cotta kOi tapi tu la kOi xpandai amik gambar lg xnmpk menggiurkan langsung tapi rasa die mmg sedap..kena belajar lg bab2 amik gambar nie dari kawan semua..sape nk ajar tlg angkat keyboard yer hua3..chowwww
Spaghetti bolognese
-
sesekali tukar selera lah kita...
spaghetti bolognese dengan bahan apa yang ada kat dapo jer lah... kita yang
buat dia, so ikut lah citarasa sendiri kan...
22 jam yang lalu
panna cotta ni lembut sangat tak agar2 dia tu?
BalasPadamjiya : kita tambah sikit serbuk agar ritu sb lembik sikit...
BalasPadamMidza, tak pernah makan lagi,terserempak resepi selalulah. Bila tengok midza tayang panna cotta tu dah terasa sejuk kat tekak ni...Bahagian bawah dia tu ala-ala dadih ke?
BalasPadamMidza, janganlah puji lebih2 kat komen tu. Malu akak. Akak biasa2 aje. Mana yang akak tahu akak share.